YENİ NESİL SORULAR VE SORU HAZIRLAMA TEKNİKLERİ

YENİ NESİL SORULAR VE SORU HAZIRLAMA TEKNİKLERİ

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün Öğretmen Gelişim Programı ile ilişkili olarak okulumuz Akademik Takip Komisyonu tarafından "Yeni Nesil Soru Hazırlama Teknikleri" konusunda bilgilendirme yapıldı. 

 

Hem internetten hem de görevli öğretmenin hazırladığı notlar ile öğretmenlerimiz yeni nesil soru nasıl hazırlama konusunda bilgi sahibi oldular. Hazırlanan çalışmalarla ilgili kısaca aşağıdaki bilgilere değinildi ve bilgilendirme sonrası branş öğretmenleri yeni nesil soru türlerini inceleyerek derslerde kullanmak üzere örnek soru hazırladılar. 

 

Öğrenmenin gerçekleşmesinde en önemli bir unsur da sorunun tekniğine uygun olarak hazırlanması ve sorulması işlemidir. Soruların etkili olmasının en önemli yanı, soruların yanlış anlama ve algılara yol açmayacak, açık anlaşılır ve net olmasıdır. Diğer taraftan öğrencilere sorulacak sorular ne çok zor ne de çok kolay olmalıdır. Her iki durumda da öğrencinin hoşnut olmayacağı görülmüştür. Aslında"ideal soru" neyi yoklamak istiyorsanız onu soran sorudur, diye tanımlanabilir.

27.12.2021 83

27-12-202127-12-202127-12-2021

İLETİŞİM

Adres:
YUVALIDAM KÖYÜ KÖYÜN KENDİSİ MEVKİİ YUVALIDAM KÖY YOLU KÜME EVLERİ NO 1 İÇ KAPI NO MUTKİ / BİTLİS


Telefon
(043) 471 1225


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın