MEVLANA HAFTASI

MEVLANA HAFTASI

7-17 ARALIK MEVLANA HAFTASI (HZ.MEVLANA'NIN VUSLATA KAVUŞMASININ 748. YILDÖNÜMÜ)

MEVLANA  CELALEDDİN RUMİ

Anadolu'nun en önemli değerlerinden biri Mevlana Celaleddin Rumi'dir. Ülkemizde ,Hz Mevlana 'nın vuslata kavuşmasının 748. Yıldönümünde , 7-17 Aralık tarihleri  arasında çeşitli anma etkinlikleri düzenlenmektedir.

Mevlana hazretleri, dünya için önemli bir düşünürdür. Mistisizm denilince akla gelinen eserleriyle birçok kişiyi eklemiştir. Aşk, sevgi ve dürüstlük kavramlarını işleyerek, insanları Allah'a davet eden Mevlana hazretleri, Tasavvuf ehli ve tarikat piridir. Bu yönleriyle Anadolu medeniyetinde birçok iz bırakan Mevlana hazretleri için yılın her döneminde anma organizasyonları düzenlenir. Mistik Müzik festivalleri, konferanslar, semazen gösterileri ve çeşitli gösterilerle bir hafta boyunca Mevlana hazretlerinin tasavvufa kattığı değerler insanların gönlünde yeniden yeşertilir.

06.12.2021 86

Mevlâna ölüm gününü yeniden doğuş günü olarak kabul ediyordu. O öldüğü zaman sevdiğine, yani Allah'ına kavuşacaktı. Onun için Mevlâna ölüm gününe düğün günü veya gelin gecesi manasına gelen "Şeb-i Arûs" diyordu ve dostlarına ölümünün ardından ah-ah, vah-vah edip ağlamayın diyerek vasiyet ediyordu.

"Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız! Bizim mezarımız âriflerin gönüllerindedir"

 

 

Kaynak: http://www.xnbelirlignvehaftalardbc.com/yazi/Mevlana

İLETİŞİM

Adres:
YUVALIDAM KÖYÜ KÖYÜN KENDİSİ MEVKİİ YUVALIDAM KÖY YOLU KÜME EVLERİ NO 1 İÇ KAPI NO MUTKİ / BİTLİS


Telefon
(043) 471 1225


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın