Dost Kitaplar/Kitap Dostları: Okuyan 7'ler projesi

Dost Kitaplar/Kitap Dostları: Okuyan 7'ler projesi

 

''Okumak hayat yolculuğunda yanımıza almamız gereken en önemli azıklardan bir tanesi. Hayatımızı anlamlandırmak için atmamız gereken bir adım, yapabileceğimiz en önemli eylemlerden biridir.''

 

Okuma kültürü toplumların elde etmesi gereken en önemli davranışlardan biridir. Okuma eylemi ile toplumlar geçmişte sahip oldukları kaynakları geleceğe taşımış olacaklar. Bu kaynaklar gelenektir, görenektir, örftür, adettir. Böylelikle bir toplumu meydana getiren özellikler korunmuş, toplumu meydana getiren nesiller arasında sağlam köprüler kurulmuş olur. Bir milleti oluşturan bireyler arasında okuma kültürünün geliştirilmesi ve kitap okuyan  bir neslin inşası büyük önem arz eder. Bu nedenle okulumuzda okuma etkinlikleri düzenleyerek okuyan, okuduğunu anlayan gelecek kuşaklar için okumayı bir yaşam kültürü haline getiren okul modeli oluşturulması hedeflenmektedir. 

 

2021-2021 Eğitim Öğretim yılında da Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce okullarda uygulamaya konulan, Dost Kitaplar/Kitap Dostları: Okuyan 7'ler projesi kapsamında en az yedi kitap okuma takımının oluşturulması sağladık.

 ''Okuyan 7'ler Projesi'' hedef kitlesi imam hatip ortaokulu öğrencileridir. Proje kapsamında okulumuzda 7'şer öğrenciden 7'şer grup kuruldu. Her yedi öğrenciyi yıl boyunca Türkçe Öğretmenimiz Serap SAPAN takip edecektir. Gruplara yedi kitap belirlendi, bu yedi kitabı her öğrenci sırasıyla okuyacak ve böylelikle yılda yedi kitap okunmuş olacak. 

 

27.12.2021 74

27-12-202127-12-2021

İLETİŞİM

Adres:
YUVALIDAM KÖYÜ KÖYÜN KENDİSİ MEVKİİ YUVALIDAM KÖY YOLU KÜME EVLERİ NO 1 İÇ KAPI NO MUTKİ / BİTLİS


Telefon
(043) 471 1225


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın