COVID-19 SÜRECİNDE EĞİTİM-ÖĞRETİMİ ETKİLEYEN GÜNCEL SORUNLAR

COVID-19 SÜRECİNDE EĞİTİM-ÖĞRETİMİ ETKİLEYEN GÜNCEL SORUNLAR

Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Ayşegül ÇİÇEK "Covid-19 Sürecinde Eğitim Öğretimi Etkileyen Güncel Sorunlar" başlığıyla ilgili sunum gerçekleştirdi. Toplantı öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleşti. Toplantı neticesinde süreçte yaşanan sorunlar tespit edildi ve süreci sağlıklı yönetebilmek için yapılanlar ve yapılabilecek olanlar istişare edilmiştir.

COVID-19 salgını nedeniyle 2020 yılı  Mart ayından sonra öğrenciler  okul ortamından uzak kalmışlardır. Ara  ara bazı  kademelerde okullar açılsa da  kalıcı olamamıştır. Bütün  dünyada olduğu gibi ülkemiz içinde beklenmedik  bir durum olduğu için ister istemez sorunlar yaşanmıştır. Okullarda eğitime ara verilmesinin hemen ardından  öğrencilerin okul havasından kopmaması için acil olarak uzaktan öğrenme araçları ve imkânları kullanılarak öğrenmenin sürekliliği sağlanmaya çalışılmıştır. Bu süreçte okulumuz öğrencileri için eğitim-öğretimi etkileyen sorunları görüşmek üzere  öğretmenlerle toplantı yapıldı. Toplantıda yaşanan sorunlar belirli başlıklar altında toplanarak çözümler üretilmeye çalışıldı.

Koronavirüs(Covid-19) salgını sırasında bir zorunluluk olarak hız kazanan eğitimde dijitalleşme süreci tüm sistemde köklü değişiklikleri beraberinde getirmektedir. Özellikle öğretmenlerin sahip olması gereken becerilerin değişeceği öngörülmektedir. Bu değişiklikleri mevcut öğretmen eğitimleriyle gerçekleştirmek oldukça güçtür. Eğitimin dijitalleşmesiyle birlikte öğretmen eğitimlerinin de dijital ortamda yapılması hem daha etkili sonuçların alınmasına hem de kaynakların etkili ve verimli kullanılmasını sağlayacaktır. Dijital ortamda geliştirilecek öğretmen eğitimlerinin diğer dijital eğitim içeriklerinde olduğu gibi interaktif olması birinci önceliktir. Dinleyicinin eğitime odaklanmasını ve eğitime katılımını sağlayacak şekilde hazırlanmış öğretmen eğitim içerikleri, öğretmenlerin ihtiyaç duyduğu ve duyacağı becerilerin kazandırılması konusunda yararlı olacaktır.

 

27.12.2021 102

27-12-202127-12-202127-12-202127-12-2021

İLETİŞİM

Adres:
YUVALIDAM KÖYÜ KÖYÜN KENDİSİ MEVKİİ YUVALIDAM KÖY YOLU KÜME EVLERİ NO 1 İÇ KAPI NO MUTKİ / BİTLİS


Telefon
(043) 471 1225


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın